Soe petu-Caesar hiidkrevettidega

Kahele

  • 1 Rooma salati pea
  • 2 viilu ciabattat või juuretisesaia
  • 12 kooritud toorest hiidkrevetti
  • 1 küüslauguküüs
  • 2 sl riivitud parmesani
  • oliiviõli

Kaste:

  • 1 sl majoneesi
  • 1 sl maitsestamata jogurtit
  • 1 tl Dijoni sinepit
  • julge sorts sidrunimahla
  • 1 sl riivitud parmesani
  • soola, pipart

Alustuseks sega kokku kaste. Rebi sai tükkideks, piserda oliiviõliga ja küpseta umbes 5 minutit 200kraadises ahjus, kuni palad kuldpruunid. Lõika salatipea neljaks sektoriks, määri kergelt õliga ja kuumuta grill- või tavalisel pannil mõlemalt poolt paar minutit.

Kuumuta teisel pannil väheses õlis viilutatud küüslauk (ära pruunista!). Eemalda küüslauguviilud ja tõsta pannile krevetid. Prae paar-kolm minutit, vahepeal keerates, kuni krevetid on roosakad ja tõmbuvad kenasti krussi. Maitsesta soola-pipraga ja pigista peale pisut sidrunimahla. Jaga salatisektorid taldrikutele, tõsta peale krevetid ja kaste ning puista üle krõbeda saia ja riivitud parmesaniga.

Krevetid võid asendada ka küpsetatud kanafileega, ahjulõhe või muu kalaga või hoopistükkis ära jätta.

Edasi lugemiseks telli ajakiri Anne & Stiil