Ahju-ühepajatoit lambalihaga

Neljale

  • 1 kg kondiga lambalihatükke
  • 300 g kapsast
  • 1 porgand
  • 1 pastinaak
  • 40 g juursellerit
  • 120 g kaalikat
  • 250 g kartuleid

Marinaad:

  • 1,5 dl marjaveini
  • (näiteks Põltsamaa Tõmmu)
  • paar rosmariini- ja/või tüümianioksa
  • 3 muljutud küüslauguküünt
  • 1 väiksem viilutatud sibul
  • 2 tera nelki
  • 1 loorberileht
  • 1 sl oliiviõli
  • soola, pipart

Küpsetamisele eelneva päeva õhtul marineeri liha. Selleks vala suuremasse nõusse lihatükid ja marinaadi koostisosad, sega korralikult läbi, kata köögikile või kaanega ning lase külmikus maitsestuda.
Järgmisel päeval tõsta liha ahjuplaadile ja pruunista 250 kraadi juures 20 minutit. Lisa marinaadivedelik ja kata praad fooliumiga. Keera kuumus 160 kraadini ning lase lihal 1 tund vaikselt küpseda. Koori kartulid, juurseller, porgand, pastinaak ja kaalikas ning tükelda. Tükelda ka kapsas. Lisa köögiviljad lihale ja küpseta 40 minutit sama temperatuuri juures fooliumi all. Eemalda foolium, suurenda temperatuuri 200 kraadini ning küpseta veel 20 minutit, kuni köögiviljad on kergelt jumekad. Maitsesta vajadusel ja puista serveerimisel peale värskeid ürdioksi.

Edasi lugemiseks telli ajakiri Anne & Stiil